Minik Asiye dehşeti yaşamıştı: Köpekler 'silah' sayıldı

Gaziantep’te Asiye Ateş’in (4) pitbull cinsi iki köpeğin saldırması neticesinde ağır şekilde yaralanmasına dair tahkikatta iddianame tamamlandı. Mahkeme tarafından da kabul edilen iddianamede küçük çocuğa saldıran köpekler 'silah' olarak nitelendirildi.

YAŞAM 01.02.2022, 00:01
Minik Asiye dehşeti yaşamıştı: Köpekler 'silah' sayıldı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, pitbull cinsi 2 köpeğin, site personelinin evladını boğaz ve baş bölgesinden hayati tehlike meydana getirecek şekilde yaralaması sebebiyle titizlikle sürdürülen tahkikat tamamlandı.

"Deliller silindi"

Tutuklu sanıklar Zeliha C., Mustafa Y., Mustafa E., Süheyla K. ve tutuksuz sanık Zeynep C. hakkında 'olası kastla yaralama' suçundan 2 sene 3 aydan 9 seneye kadar, tutuksuz sanık Mahmut E.'ye ilişkin olarak ise 'delilleri ortadan kaldırma, değiştirme veyahut saklama' suçundan 6 aydan 5 seneye kadar hapis cezası talep edilen iddianame, 27'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, köpeklerin 7 ay evvel siteye getirildiği anımsatılarak, 'Asil' adlı siyah köpeğe Mustafa Y'nin, 'Zomo' adlı köpeğe ise Mustafa E. ve Süheyla K.'nin baktığı kaydedildi.

Olayın yaşandığı gün Zeliha C.'nin basketbol sahasına getirdiği köpeklerin ağızlığı olmadığının ve her iki köpeğin de saldırmaya başladığı Asiye'nin bölgedekilerin yardımıyla kurtarıldığının altı çizilen iddianamede, "Sitedeki kamera görüntülerine yalnızca Mustafa E.'nin erişebildiği, uzaktan erişim yoluyla Mahmut E.'ye sildirdiği, eylemin neticelerini gizeme çabası içinde olduğu görülmüştür." denildi. 

Süheyla K.'nin köpeğe baktığı, aşı ücretlerini karşıladığı belirtilen iddianamede, Mustafa Y.'nin ise sitede yaşadığı, 'Asil' adlı köpeğin sahibi olduğu, Zeynep C.'ye sahiplendirdiğini belirtse de dosyada bulunan delillerden beyanının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ifade edildi.

'Silah' olarak nitelendi

Zeliha C.'nin sitede çaycı olarak çalıştığı, aynı zamanda köpeklerle de ilgilendiği, köpeklerin site içerisinde başıboş dolaşmalarına izin verdiği, kardeşi Zeynep C.'nin de köpeklerle ilgilendiği kaydedilen iddianamede, şu ifadeler yer aldı:

"Yaralama eylemini açık bir şekilde öngörmelerine karşın bu köpeklere bakmayı sürdürdükleri, tasmasız ve ağızlıksız dolaştırdıkları, yasak olmasına rağmen çocuk oyun alanlarına soktukları, tüm bu yasakları ihlal eden fiiller ile çocuğun yaralanmasına neden oldukları, bu nedenle de olası kast ve kasten yaralamadan sorumlu tutulmaları gerektiği sonucuna varılmıştır. Olaydaki köpekler, Türk Ceza Kanunu'nun 6'ıncı maddesi uyarınca 'silah' olarak nitelendirilmiştir."

Yorumlar (0)