Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Aşırı hızda mahkemeden emsal karar

Geçtiğimiz günlerde trafiğe çıkan birçok kişiyi yakından ilgilendirecek bir karar verildi. Aşırı hız yapan bir avukat tarafına yazılan trafik cezasını yaptığı itiraz ile iptal ettirdi. Avukatın o anda “kamu görevinde” olduğu ifade edildi.

YAŞAM 10.08.2022, 09:57 10.08.2022, 16:43
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Aşırı hızda mahkemeden emsal karar

Otoyollarda bulunan hız sınırı uygulaması birçok vatandaşı hız yapmaktan alıkoyuyor. Hız yapmayı tercih edenlere ise büyük cezalar yazılıyor. İçişleri Bakanlığınca gerçekleştirilen çalışmanın ardından hız sınırı otoyollarda 120'den 130'a yükseltilmişti. Geçtiğimiz günlerde ise emsal niteliğinde bir karar verildi.

Cezaya itiraz etti

2021 senesinde Bursa Adliyesine giderek burada duruşmaya katılan Adem Akyürek, yine aynı gün avukatlık yaptığı Konya’ya dönmek için yola koyuldu. Afyon otoyolunda 90 kilometre hız sınırı bulunan yolda Akyürek, 108 kilometre hız yaptığı için trafik cezasına tabii tutuldu. Hız sınırını aştığından dolayı 1400 TL ceza yazılan Avukat Akyürek, bu duruma itiraz etti.

Kanıtlarını hazırladı, mahkemeye sundu

Mesleğinin mesuliyetleri gereğince cezanın iptal edilmesi için Afyon'daki Sulh Ceza Hakimliğine başvuruda bulunan Adem Akyürek'in itirazı kabul edildi. İki davanın zabıtlarını da kanıt şeklinde getiren ve Hakimliğe veren Akyürek, kendisine yazılan cezanın iptalini talep etti.

Hakimlik, avukatın davalara yetişebilmek adına hız ihlalinde bulunduğuna dikkat çekti ve yaşanan olayı kamu vazifesi şeklinde değerlendirdi. Bu şekilde avukatın itiraz kabul edildi. Tarafına yazılan 1400 TL'lik trafik cezası da böylelikle iptal edildi. Alınan bu kararın ardından tartışmalarda beraberinde geldi.

Cezanın iptali gündemde tartışmalara neden oldu

Bazı avukatlar, alınan bu kararın doğru olduğunu öne sürerken, bazı avukatlar ise bu kararın olumsuz bir örnek oluşturabileceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)