Milyonerden garip icat: Evsizler için çöp kutusu yatak!

İngiliz "mucit milyoner" Peter Dawe'in plastikten tekerlekli iki çöp kutusunu birleştirmesi ve "evsizler için kuru ve güvenli uyku mekanı" olarak tanıtması büyük tepkilere neden oldu.

YAŞAM 10.02.2020, 17:27
Milyonerden garip icat: Evsizler için çöp kutusu yatak!

Brexit Partisi tarafından son seçimde Cambridge adayı gösterilen Peter Dawe, "evsizler için kuru ve güvenli uyku mekanı" icadını tanıtmak için kolları sıvadı.

Bir de video paylaştı

İki çöp kutusunu birbirine tutturan 65 yaşındaki girişimci, kayarak kutunun içine nasıl girip yerleştiğini ve birkaç dakika sonra nasıl çıktığını gösteren bir video paylaştı. 

"Tüm dünyadaki evsizler için küresel bir çare olsun"

Düzeneğin sadece 100 sterline (776 TL) mal olduğunu belirten milyoner, icadının "tüm dünyadaki evsizler için küresel bir çare olmasını" istediğini söyledi.

"Su geçirmez, fırtına geçirmez, çok rahat, sıcak ve kuru"

Britanya'nın ilk internet hizmeti sağlayıcısı Unipalm ve bunun dışında en az 100 şirketin kurucusu Dawe, "Televizyonda sokakta uyuyanların tekmelendiklerinden, üzerilerine işendiğinden yakındığını gördüm. Sokakta uyku tulumunda yatmak, saldırılara açık olmak demek. Bu kesinlikle uyku tulumunda, çadırda yatmaktan çok daha güvenli ve rahat. Kesinlikle su geçirmez, fırtına geçirmez, çok rahat, sıcak ve kuru." dedi.

Milyoner, "Birinde 10 dakika yattım. Biraz daha büyük olsalardı, iyiydi, ama ne yaparsınız, çöp kutuları böyle." ifadelerini kullandı.

"Güleyim mi, ağlayayım mı, bilmiyorum"

Bir kullanıcı, "Evsizler için gemi kargo konteynırlarının gerçekten harika fikir olduğunu düşünenlerin bir üst düzeyine atladık. İnanılmaz, güleyim mi, ağlayayım mı, bilmiyorum." yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)