Milyon liralık soyguna kadın izi karıştı

İstanbul’da yaşayan 4 kişi, Beykoz’da bir kuyumcuyu gözlerine kestirdi. Yalnızca birkaç dakika içerisinde milyonluk soygun gerçekleştiren hırsızlar kıskıvrak yakalandı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekiplerinin gençleri bulmaları zor olmadı çünkü kendileri daha önce 14 farklı noktayı daha soymuştu. Şüphelilerden 3’ü tutuklanırken o hırsızlarla aynı evde kalan 4 kişi de gözaltına alındı.

YAŞAM 05.05.2022, 16:51 06.05.2022, 09:25
Milyon liralık soyguna kadın izi karıştı

İstanbul’da yaşayan 3 erkek ve 1 kadın, Beykoz’da milyon liralık soygun gerçekleştirdi. Beykoz semtindeki Kavacık Mahallesi Orhan Veli Kanık Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuya giren iş yeri sahibi E.D., sabah erkenden iş yerine geldi. Ancak kepengin açık olduğunu ve içerideki malların da çalındığını gördü. Durumu derhal polis ekiplerine bildiren E.D., güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olay yerine gelen ekipler öncelikle iş yerinde incelemelerde bulundu. Hırsızların uzaktan kumanda frekansını tespit ettikleri ve bu şekilde alarm çalmadan kepengi açtıkları belirlendi. Ardından güvenlik kameraları incelendi. 4 kişinin kepengi sanki kendi iş yerlerinin kepengiymiş gibi kolaylıkla açmaları, ardından vitrinlerdeki ziynet eşyalarını çalmaları izlendi. Şüphelilerin, çaldıkları tüm eşyaları çuvala doldurarak koşarak uzaklaştıkları görüldü.



Hırsızların kimliği kısa sürede tespit edildi

Yan Kesicilik ve Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerini harekete geçiren olayda polis, şüphelilerin eşkâllerini ve kullandıkları otomobilin izini tespit etti. Bağcılar ve Küçükçekmece’de 6 farklı adreste görüldükleri tespit edilen Kübra Y. (23), Ertuğrul Ö. (38), Serkan Ç. (36) ve İsmail H.Ç. (25) kısa süre içinde kıskıvrak yakalandı. Bu kişilerin daha önce de 14 farklı iş yerini soyduğu ve bu sebeple defalarca gözaltına alındıkları tespit edildi. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3’ü tutuklanırken Kübra Y. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 



Yakalama emri bulunanlarla aynı evde yaşıyorlardı

6 farklı adrese yapılan baskındalar hırsızların, haklarında yakalama emri bulunan 4 şüpheli ile birlikte yaşadığı tespit edildi. Adreslerde ruhsatsız tabancalar ve uyuşturucu maddeler bulundu. Evlerde kalan Serkan K. (23), Anıl S. (21), Adem G. (19) ve Rıdvan D. (23) de gözaltına alındı. Ardından bu şahıslar da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 

Yorumlar (0)