Milli Piyango İdaresi'nde bilet kalmadı!

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar, yılbaşı özel çekilişi için 37 milyon bilet basıldığını ve bugün itibarıyla 11 milyonunun satılmış durumda olduğunu söyledi. 

YAŞAM 03.12.2019, 16:21 03.12.2019, 16:23
Milli Piyango İdaresi'nde bilet kalmadı!

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar, yılbaşı özel çekilişi için 37 milyonun üzerinde bilet basıldığını kaydederek, "Biletlerin, bugün itibarıyla 11 milyonu satılmış durumda. Sipariş bazında ise yüzde 120 oranında talep var. Şu anda idaremizde bilet kalmadı." ifadelerini kullandı. 

Uçar, söz konusu biletlerin geçen cuma günü 10 binden fazla gezici bayi aracılığıyla satışa sunulduğunu anımsattı. 

"436 milyon lira ikramiye dağıtılacak"

Çeyrek, yarım ve tam biletlerle bu sene toplam 436 milyon lira ikramiye dağıtacaklarını aktaran Uçar, büyük ikramiyenin 80 milyon lira olarak belirlendiğini ifade etti. 

Uçar, basılan ve şu ana kadar satılan bilet sayısına ilişkin, "Bu yıl, 37 milyonun üzerinde bilet basıldı. Biletlerin, bugün itibarıyla 11 milyonu satılmış durumda. Sipariş bazında ise yüzde 120 oranında talep var. Şu anda idaremizde bilet kalmadı." dedi.

"Büyük ikramiyenin sahibini hala bekliyoruz"

Geçen sene yapılan yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanan talihlinin hala ortaya çıkmadığını kaydeden Uçar, "Tam bilete isabet etmiş büyük ikramiyenin sahibini hala bekliyoruz ve 27 gün boyunca da bekliyor olacağız. Son ana kadar kuruluş amacımız olan, talihlilere ikramiyelerine ödeme noktasındaki faaliyetimiz devam edecek." şeklinde konuştu. 

Uçar, biletin talihlisi oldukları iddiasıyla kendilerine 118 resmî başvurunun ulaştığını söyledi. 

İdareye başvuranlar arasında, ilginç beyanların yer aldığına dikkat çeken Uçar, "Kimisi hapishanede mahkum olduğunu, kimisi yurt dışında olduğunu, kimisi biletinin çalındığını ifade ediyor ama bütün bunların ciddiyetle ele alınması için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından basılan biletin idaremize ulaşması ve kontrollerinin yapılması gerekiyor." açıklamasında bulundu.  

"Şanslı numarayı takip etmeniz gerekir"

Uçar, tam bilete ikramiye isabet etme olasılığının, son 30 yıllık çekiliş istatistiklerine göre yüzde 6 olduğunu ve en son 1989 yılında tam bilete büyük ikramiye isabet ettiğini belirterek, "Bu, bir olasılıktır. Sadece şansın size gülmesi değil aynı zamanda şanslı numarayı takip etmeniz gerekir." dedi. 

Milli Piyango çekilişine katılanların bileti aldıkları an kazandıklarını vurgulayan Uçar, şunları söyledi:

"Bizim idaremizde kar amacı söz konusu değil. Günün sonunda alınmayan ikramiyeler, ikramiye havuzunda bekletilip bir sonraki oyun için değerlendiriliyor. Yıl sonuna kadar alınmazsa okul, yurt, hastane yapımı gibi sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere kamu payı olarak bakanlığımızın hesaplarına aktarılıyor."

"Son 32 çekilişte 13 ayrı kente çıktı"

Uçar, ikramiyenin bu sene gerçekleştirilen 32 çekilişten yalnızca 3 tanesinin satılmayan bilete isabet ettiğini bildirdi. Sosyal medyada bulunan "belli merkezlere ikramiyenin isabet etmesi" gibi asılsız iddiaları ciddiye almanın mümkün olmadığını kaydeden Uçar, "Söz konusu 32 çekilişte ikramiye 13 ayrı kente çıktı." diye konuştu.

Son 18 çekilişte herkese ikramiye ödendiğini belirten Uçar, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil olmak üzere hatta Afrika'da iştirak eden bir Türk vatandaşının ikramiye kazandığını hatırlatırız. Online kanallar üzerinden yahut bayilerimizden oyuna iştirak edildiğinde devlet garantisi altında yürüyen bir sistemin içine girmiş oluyorsunuz. Milli Piyango İdaremiz, oyunlarımızın özel sektör eliyle yürütüleceği 20 Haziran'a kadar, bu güvenilirlikle bu ciddiyetle hizmetlerini vermeye devam edecek." dedi. 

Yorumlar (0)