Mia, Hera ve Pablo... Ankara'da 3 aslan yavrusu

Biri erkek, ikisi dişi yavrulara 'Mia', 'Hera' ve 'Pablo' isimleri verildi.

YAŞAM 07.11.2021, 23:37
Mia, Hera ve Pablo... Ankara'da 3 aslan yavrusu

Ankara'da, "Başkentin ilk ve yegane yırtıcı hayvan parkı' sloganı ile hizmet sunan Aslan Parkour'da 3 yavru aslan dünyaya gözlerini açtı.

Gölbaşı ilçesinde geçtiğimiz ağustos ayında hizmete açılan park, çocuklar başta olmak kaydıyla gelen misafirlere, aslanları ve diğer hayvanları yakından görme olanağı sunuyor.

Parkta bulunan 3'ü yetişkin toplam 12 aslana 3 yavru daha eklendi. Biri erkek, ikisi dişi yavrulara 'Mia', 'Hera' ve 'Pablo' isimleri verildi. 

Parkın maskotu haline gelen yavru aslanlar, anneleri tarafından sütten kesilmeleri sebebiyle bakıcıları tarafından biberonla besleniyor.

"İş başa düştü"

Bakıcı Ali Rıza Balcı, aslanların doğal yaşam ortamlarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Parkta yavrular da olduğunu söyleyen Balcı, "Tüm yavrularımızı, özellikle de kardeşleri bir arada tutmaya çalışıyoruz. 4 yavru biraz daha büyük olduğu için ayrı yere aldık fakat oyun saatlerinde hepsini bir araya getiriyoruz. 45 gün önce doğan yavrularımızı anneleri emzirmiyor. Görev bize düştü." şeklinde konuştu. 

Balcı, bazı aslanları diğer kentlere nakledeceklerini kaydetti.

Parkta geyik, tavus kuşu, çöl varanı, kaplan, maymun ve yılanların da bulunduğunu söyleyen Balcı, veterinerler tarafından sıklıkla kontrol yapıldığının altını çizdi. 

Sokak hayvanları da unutulmuyor

Balcı, parkın Ankaralılar tarafından büyük rağbet gördüğünü ifade ederek, "Gelirimizin bir bölümünü de sokak hayvanları için kullanıyoruz." dedi. 

Ankaralı çocukların ilgisini çeken parkta, misafirler yavru aslanları sevip fotoğraf çektirebilme imkanına da sahip.

Yorumlar (0)