MGM’den uyarı: Sağanak yağışlar geliyor

MGM tarafından alınan tahminlere göre havalar İç Anadolu’nun batısı ve Güney Ege’de 4 dereceye kadar artacak, diğer yerlerdeyse önemli bir değişiklik görülmeyecek. İstanbul’da çok bulutlu ve parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

YAŞAM 28.11.2021, 11:15
MGM’den uyarı: Sağanak yağışlar geliyor

Ülke genelinin çok bulutlu ve parçalı bulutlu, Konya’nın batısı, Ağrı çevreleri, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Rize, Trabzon, Giresun, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusuyla, Batı Akdeniz ve Marmara’da yağışlı bir hava bekleniyor.

Yağışlar nerelerde etkisini gösterecek?

Genellikle sağanak ve yağmur, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış, Doğu Karadeniz’de iç kesimlerin yüksekleriyle Erzurum’un yükseklerinde sabah saatlerinde yer yer kar ve karla karışık yağmur olması beklenen yağışların Isparta ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı düşünülüyor.

MGM’den alınan tahminlere göre hava sıcaklıklarının İç Anadolu’nun batısı ve Güney Ege’de 2-4 derece arasında artacağı, diğer yerlerde ise mühim bir değişiklik olmayacağı kaydediliyor. Rüzgarın genel olarak güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Marmara’nın güneyi, Batı Akdeniz’in iç kesimleriyle İç Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kısa süreli fırtına ve kuvvetli şekilde eseceği kaydediliyor.

MGM tarafından paylaşılan hava durumu haritası şu şekilde:

Yorumlar (0)