Mezitlili kadınlar salep üretecek

Mezitlili kadınlar, tükenme noktasına yaklaşan ve ekonomik değeri yüksek olan salep bitkisinin üretimine katkı vermek için çalışmalara başladı.

YAŞAM 11.11.2019, 16:31
Mezitlili kadınlar salep üretecek

Son zamanlarda enginar üretimine başlayarak ekonomiye katkı veren Mezitlili kadınlar, bu sefer yeni bir tarımsal üretime daha katkı vermeye hazırlanıyor. Son zamanlarda bilinçsiz toplanması sebebiyle tükenme noktasına yaklaşan ve ekonomik değeri ise son derece yüksek olan salep bitkisini üretmek için Mezitli’de yaşayan kadınlar çalışmalara başladı.

Mezlitli Bedeliyesi de destek veriyor

Mezitli Belediyesi’nin verdiği destekle gerçekleştirilen üretim çalışmalarında Toroslara has salep bitkisinin üretimi konusunda fazlasıyla umutlu üretici kadınlara ayrıca akademisyen Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör ve Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Vakkas Kılınç da destek sağlıyor.

Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör: "Salep yetiştiriciliğinin içecek ve dondurma sektörünün ihtiyacını karşılamak için büyük öneme sahip"

Hem içecek olarak tüketilip hem de dondurmanın katkı maddesi olarak kullanılan salebin kilosunun 500 liraya kadar yükselebileceğinin altını çizen Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, "Salep yetiştiriciliğinin içecek ve dondurma sektörünün ihtiyacını karşılamak için büyük öneme sahip. Yüksek fiyatı dolayısıyla üreticiye gelir getirecek salep üretiminin devlet tarafından desteklenmesi gerekiyor. Lezzetinin yanında sağlık konusunda da önemli bir ürün olan salebi Mezitlili kadınlarımızla birlikte üreterek tarımsal katkı sağlamasını amaçladık. Mezitlili kadınlarımız yeni amaçlarla hemen alışabilecek yapıya ve motivasyona sahip. Kadınlarımızla bir model inşa etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan: "Özellikle üretenler kadın olunca pozitif ayrımcılık yaparak bir kat daha fazla destek veriyoruz"

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise tarımsal üretim yapan vatandaşlara destek vermeye özel çaba sarf ettiğini söyleyerek  “Özellikle üretenler kadın olunca pozitif ayrımcılık yaparak bir kat daha fazla destek veriyoruz. Geçtiğimiz zamanlarda enginar üretimi ile ses getiren kadınlarımız çok önemli bir çalışma yürütüyorlar. Sağlık ve vitamin deposu olan salebin üretimi kısa zamanda çok büyük ekonomik kazanç getirecek. Mezitli’de yaşayan kadınlarımızın salep üretimine katkı vereceğiz" diye açıklamada bulundu.

Yorumlar (0)