Mezarlıkta şoke eden olay: Haberi alan akın etti

Gümüşhane şehir merkezindeki en büyük mezarlık olarak da bilinen Emirler Mezarlığı’nda bazı mezarların kıbleye dönük olmadığı ortaya çıktı. Haberi duyan yurttaşlar kendi yakınlarına ait mezarları kontrol ederken, mezarların birbirinden farklı yönlerde olması tartışmalara yol açtı.

YAŞAM 02.04.2022, 19:39
Mezarlıkta şoke eden olay: Haberi alan akın etti

Kentte 57 sene evvel inşa edilen mezarlıktaki bazı mezarların kıbleye dönük olmadığı gözlendi. İçinde şehit mezarlarının da olduğu mezarlığın zaman geçtikçe dolması ve naaşların defnedileceği bölgenin kısıtlı olması sebebiyle mezarlıkların gelişigüzel bir şekilde yerleştirilmesinin ardından ‘çarpık mezarlaşma' ortaya çıktı.

Eski mezarlarda sorun görülmedi

Söz konusu mezarlığa defnedilen ilk kabirlerde problem görünmezken, son dönemde defnedilen bazı kabirlerin kıbleye dönük olmadığı gözlendi. 

Mezarların kıbleye dönük olmadığını duyan yurttaşlar ise mezarlığa gelerek kontrol yaptı. Bazı bölgelerdeki mezarların yanlış yöne doğru olduğunun fark edildiğini belirten yurttaşlar, yeni definlerde kıbleye uyulması gerektiğini dile getirdi. 

"Yattığımız yatak dahi kıbleye dönük olmalı"

Mezarlığa kontrol için gelen yurttaşlardan İdris İncir, “Artık yapacak bir şey yok. Bundan sonraki mezarlarda sorun olmamalı." dedi.

Hatice Gösterit adlı yurttaş, “Bence sıkıntılı bir durum. Yattığımız yataklar bile kıbleye dönük olmalı. Bundan sonrası için daha dikkatli olunmalı." diye konuştu. 

Turgut Eren ise “Bundan sonraki mezarlar kıbleye dönük olmalı. Fark etmemek imkansız, kendini direkt olarak gösteriyor zaten. 40-50 sene önceki mezarlara baktığınızda farkı görebiliyorsunuz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)