Mezar taşı ustası kocasından ders aldı, usta oldu 

Osmaniye Kadirli’de yaşayan Yasemin Saltalı isimli bir kadın, mermer ustası olan kocasında öğrendiklerini kendi uygulamaya başlayınca “ustalık unvanını” kaptı. İmalathaneye gelen müşterilerin şaşkınlık yaşadığını söyleyen Yasemin Usta, halinden oldukça memnun. 

YAŞAM 16.04.2021, 11:51 17.04.2021, 16:54
Mezar taşı ustası kocasından ders aldı, usta oldu 

Osmaniye Kadirli’de yaşayan Saltalı çiftli, mermercilik ve mezar taşı yapımı ile uğraşıyor. Karı-koca beraber mezar taşı imalathanesi işleten çift, herkesi şaşkınlığa uğratıyor.

Yasemin Saltalı isimli genç kadın, mermer ustası olan eşi Mustafa Saltalı’dan “mezar taşı yapımını” öğrendiğini ve kısa süre içinde herkesin ona “usta” lakabıyla seslenmeye başladığını belirtiyor.

Tek başına mezar yapacak kadar ustalaşan Yasemin Usta, imalathaneye gelen müşterileri anlık olarak şaşkınlığa uğratsa da başta genç kadın olmak üzere herkes bu durumdan oldukça memnun.



Tüm aşamalarda tek başına çalışıyor

Yaklaşık 10 senedir ustalık yapan Yasemin Saltalı, işin tüm aşamalarında tek başına çalışıyor. Mermeri kesen, şekil veren, isim yazan ve hatta mezarlığa monte eden Saltalı, tüm işi kocasından devralmış durumda.

Eşinin zorunlu sebeplerden ötürü çalışamadığını aktaran Yasemin Usta, başlarda “kadın olduğu için” müşterilerin temkinli yaklaştığını fakat yaptığı işleri görenlerin artık kendisine geldiğini ifade ediyor. 

Yorumlar (0)