Meterolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya'da yaşanacak gök gürültülü sağanak yağışların Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne çevrelerinde yerel kuvvetli olmasının beklendiğini açıklarken İstanbul için, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda uyarılar yaptı.

YAŞAM 02.07.2021, 09:27 03.07.2021, 09:41
Meterolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilerde, Türkiye’nin doğu ve kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu ve kuzeyi,  Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Sinop dışında Batı Karadeniz, Eskişehir, Artvin çevreleri, Çanakkale ve Çankırı ile Trabzon ve Rize'nin iç, Van'ın doğu ve kuzey, Ankara'nın batı ve kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak

Beklenen yağışların; öğle saatlerinin ardından Trakya Kesimi (Kırklareli, Edirne, Tekirdağ) ile Çanakkale'nin doğu ve kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meterolojiden açıklanan verilerde hava sıcaklıklarında önemli oranda bir değişiklik yaşanmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genel anlamda kuzey ve kuzeybatı, iç ve batı kesimler ile birlikte Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatıdan hafif, orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı şehirlerde hava durumuyla günün yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Ankara: Az bulutlu, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinin ardından batı ve kuzey ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36

İzmir: Az bulutlu, açık 36

Antalya: Az bulutlu, açık 33

Adana: Az bulutlu, açık parçalı bulutlu 35

Samsun: Parçalı, az bulutlu 30

Erzurum: Az bulutlu, parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinin ardından yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

Trabzon: Parçalı, çok bulutlu, öğle saatlerinin ardından iç bölgeler yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Diyarbakır: Az bulutlu, açık 42

Yorumlar (0)