Meteoroloji’den pek çok il için kar yağışı uyarısı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Kasım’a ait hava durumu raporunu paylaştı. Değerlendirmeye göre Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu’dan pek çok il için sağanak yağış ve kar uyarısı verildi.  

YAŞAM 10.11.2021, 12:35 11.11.2021, 08:52
Meteoroloji’den pek çok il için kar yağışı uyarısı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Kasım (bugün) için hava durumu raporunu paylaştı. Yapılan değerlendirmelere göre yurdun iç, doğu ve kuzey kesimlerinde çok bulutlu ve parçalı; Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu’nun doğusu; Mersin, Anada, Van, Malatya ve Kahramanmaraş’ın çevresi ile Doğu Anadolu’nun kuzeyi hakkında yağış uyarısı verildi. 

Kar yağışı bekleniyor 

Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklenen yağışlar, sağanak şeklinde ilerleyecek. Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun kuzey kısımları ile Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde yer yer kar ve karla karışık yağmur yağması bekleniyor.  

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı verildi 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer şiddetli ve çok kuvvetli olması beklenen rüzgara karşı vatandaşları uyardı. Rüzgara ek olarak bölgede meydana gelebilecek kuvvetli yağışlar için de ani su baskını, sel ve heyelan gibi uyarılarda bulunuldu.  

Rüzgarın İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara Bölgelerinde yer yer çok kuvvetli olması ve hızının saatte 70 kilometreye kadar çıkması bekleniyor. Doğu ve Orta Karadeniz ile İç Ege ve Marmara’nın kuzey kesimlerinde hızı saatte 90 kilometreyi bulan kısa süreli fırtınalar yaşanacak. Bu durum, ulaşımda aksamalara ve çatı uçmalarına sebep olabilecek. 

Marmara’da bulutlu hava hakim 

Marmara Bölgesi’nde çok bulutlu ve parçalı hava hakim iken sağanak yağışlı bir gün bekleniyor. Kısa süreli fırtına görülecek olan bölgede Edirne 12, İstanbul 12, Kırklareli 10, Kocaeli 13 derece olarak seyredecek. 

Ege’de yer yer fırtına görülecek 

Az bulutlu, kuzey kesimleri ise çok bulutlu olacak Ege Bölgesi’nde rüzgar, iç kesimlerde ve kuzey mevkiinde yer yer artacak. Fırtınalı şekilde geçecek olan bölgede Denizli 17, Afyonkarahisar 10, İzmir 19, Manisa 17 derece olacak. 



Akdeniz Bölgesi’nde sağanak yağış bekleniyor 

Mersin ve Adana’nın kuzey kesimlerinde sağanak yağışlı bir gün bekleniyor. Rüzgar yüksek ve iç kesimlerde yer yer fırtınaya dönüşecek. Bölgenin iç ve doğu kesimlerde çok bulutlu hava olması bekleniyor. Adana 23, Antalya 23, Hatay 23, Mersin 24 derece olacak. 

İç Anadolu’da rüzgar güney kesimde esecek 

İç Anadolu’nun güney kesimlerinde kısa süreli fırtına beklenirken bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sağanak yağış ve çok bulutlu hava hakim olacak. Ankara 11, Çankırı 10, Eskişehir 9 ve Konya 12 derece olacak. 

Karadeniz’de ani sel ve heyelan bekleniyor 

Karadeniz Bölgesi’nin rüzgarın kuvvetinin zaman zaman 50-70 km/sa arasına çıkması beklenirken karla karışık yağmur yağışı öngörülüyor. Gün boyunca zaman zaman sağanak yağış oluşmakla birlikte Orta ve Doğu Karadeniz mevkilerinde ani sel, su taşkınları ve heyelan bekleniyor. Bolu 8, Düzce 10, Kastamonu 6, Zonguldak 12, Amasya 9, Samsun 11, Tokat 7 ve Trabzon 13 derece olacak. 

Doğu Anadolu’da kuzey kesim yağışlı olacak 

Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde yağış görülmesi bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimleri, Malatya ve Van çevresinde yağışlar karla karışık yağmur şeklinde görülebilir. Erzurum 7, Kars 10, Malatya 12 ve Van 14 derece olacak. 

Güneydoğu Anadolu parçalı bulutlu fakat sıcak 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava parçalı bulutlu olmakla birlikte sıcaklıklar yüksek seyredecek. Diyarbakır 19, Gaziantep 19, Siirt 19 ve Şanlıurfa da 21 derece olacak. 

Yorumlar (0)