Meteorolojiden 3 ile yoğun kar yağışı uyarısı!

MGM, 4 Mart Perşembe gününe yönelik yaptığı hava durumu tahminlerine göre İç Anadolu, Ege ve Marmara’da sıcaklıklar 2-4 derece artarken, Rize, Trabzon ve Hatay'da sağanak yağmur, Hakkâri çevreleri ile Van'ın güney, Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

YAŞAM 04.03.2021, 09:25 04.03.2021, 18:21 Hanife
Meteorolojiden 3 ile yoğun kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Mart Perşembe günü hava durumu tahminlerini paylaştı.

Buna göre, ülkemizin geneli parçalı, az bulutlu ve yer yer çok bulutlu  iken, Hakkâri çevreleri ile Van'ın güney, Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun (20-50 cm) kar yağışı bekleniyor.

Gece ve sabah vakitlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma, don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi olması tahmin ediliyor. Ayrıca artan sıcaklık nedeniyle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.

İl il hava durumu ise şöyle;

Hava sıcaklıklarının İç Anadolu, Ege ve Marmara’da 2-4 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Çığ uyarısı

MGM, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı da bulundu.

Yoğun kar yağışı uyarısı

Meteorolojide yapılan son değerlendirmede; sabah saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda görülecek kar yağışlarının, Hakkâri il geneli Van'ın güney ve Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden başta don ve buzlanma olayına bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da vatandaşları uyardı.

Yorumlar (0)