Meteorolojiden "yoğun ve kuvvetli kar" uyarısı!

Marmara’nın güneybatısı ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu; Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Erzincan, Muş ve Tunceli çevrelerine yarın için uyarı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü "yoğun ve kuvvetli kar" geldiğini duyurdu.

YAŞAM 14.01.2021, 16:07 15.01.2021, 15:21
Meteorolojiden "yoğun ve kuvvetli kar" uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre, yarın Türkiye genelinde hava çok bulutlu olacak ve aralıklı yağışlı geçecek.

Yağışlar, batı ve güney kıyıları ile Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarında, ayrıca Güneydoğu Anadolu'da sağanak ve yağmur şeklinde görülecek. Yağış alan diğer yerlerde ise havanın karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya'nın doğusunda sağanak; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Marmara’nın güneybatısı ile Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Erzincan, Muş ve Tunceli çevrelerinde yoğun ve kuvvetli kar öngörülüyor.

Rüzgâr İç Anadolu'nun doğusu ve güneyi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güneyli yönlerden saatte 50 ila 70 kilometre hızla kuvvetli olarak eseceği değerlendiriliyor.

Sabah ve gece vakitlerinde doğu ve iç kesimlerde don ve buzlanma olayı görülecek.

Yorumlar (0)