Meteoroloji'den yağış ve şiddetli fırtına uyarısı...

Meteoroloji'nin uyarıları sonrasında başta batı ve Marmara olmak üzere ülkenin büyük. bir kısmında şiddetli yağış, karla karışık yağmur ve kar etkisini göstermeye başladı. Bugün için ise 2 önemli ikaz yapıldı. Buna göre ülkenin büyük bir kısmında kuvvetli yağış ve bölge bölge kar yar yağışı bekleniyor.

YAŞAM 05.02.2023, 12:49 05.02.2023, 12:52
Meteoroloji'den yağış ve şiddetli fırtına uyarısı...

MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Ege, Akdeniz, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Tokat, Artvin ve Rize çevrelerinde yağışlı bir hava bekleniyor.

Kıyılarda sağanak ve yağmurun, yağış alan diğer yerlerin ise kar ve karla karışık yağmurlu bir gün geçirmesi beklenirken yağışların İstanbul'un kuzeybatısı, Karaman, Konya, Denizli, Afyonkarahisar, Bursa, Balıkesir, Güneydoğu Anadolu çevresinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde ise don ve buzlanmayla beraber kısmen pus ve sis görülmesi tahmin ediliyor. Bununla beraber Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski yer alıyor.

Sıcaklıklar gitgide düşüyor

Kıyılarda mevsim normallerinde, iç kesimlerde ise mevsim normallerinin 2-4 derece daha altında sıcaklıkların seyretmesi bekleniyor. MGM tarafından meydana gelebilecek ulaşım aksamalarına ilişkin de duyurular yapılıyor.

İşte yeni günün öğleden sonrası için MGM tarafından paylaşılan hava durumu haritası:

Yorumlar (0)