Meteorolojiden uyarı: Sıcak hava dalgası ile normallerin 8 derece üstüne çıkıyoruz 

Meteoroloji, 3 Ağustos hava tahmin raporunu paylaştı. Buna göre ülke genelinde “kavurucu” sıcaklar hakim. Sıcaklığın, mevsim normallerinin 8 derece kadar üzerine çıkması bekleniyor. 

YAŞAM 03.08.2021, 13:11 04.08.2021, 10:19
Meteorolojiden uyarı: Sıcak hava dalgası ile normallerin 8 derece üstüne çıkıyoruz 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünün hava sıcaklığı ve nem oranları hakkındaki raporu yayınladı. Son ölçümlere göre Doğu Karadeniz kıyılarında, Artvin, Ordu ve Hakkari çevrelerinde, Samsun’un doğusunda sağanak yağış bulunuyor. Bu bölgedeki hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olurken gök gürültülü sağanak yağış gözlemlenecek.  

Ege ve Akdeniz’deki sıcaklıklar en yüksek seviyede 

Ege, Akdeniz, Marmara, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de hava açık olacak. Bu bölgelerde sıcaklıklar yüksek seyrederken yer yer mevsim normallerinin 8 derece üzerine çıktığı görülecek. Kalan bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. 



Rüzgar, yangın bölgelerinde kuvvetli olacak 

Yangınların etkili olduğu Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında rüzgar yüksek kesimlerde daha çok esecek ve kuvveti zaman zaman artacak. Alevlerin yön değişmesi konusunda dikkatli olmakta fayda var. 

10.00-17.00 arasına dikkat 

Meteoroloji’nin bildirdiği verilere göre uzmanlar, 10.00-17.00 saatleri arasında zorunlu haller dışında sokağa çıkılmaması gerektiğini aktarıyor. Sokağa çıkılması halinde bol sıvı tüketimi, gölge alanlarda bulunma, şapka ve gözlük kullanma gibi önlemlerin alınması gerekiyor. 

Yorumlar (0)