Meteoroloji’den uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Hakkari, Bitlis, Van’ın güneyi, Muş, Şırnak, Siirt, Batman ile Antalya’nın doğusu ve Aydın ile Muğla için bugün yerel kuvvetli yağışın beklendiğini kaydetti.

YAŞAM 31.10.2021, 09:30
Meteoroloji’den uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılmış olan paylaşıma göre Türkiye genelinde bugün hava çok bulutlu ve parçalı bulutlu olacak.

Marmara’nın güneyi ile doğusu, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Sivas, Konya, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara’nın güney ve doğusunda yağış bekleniyor.

Ege’de yağış var

Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında kısmi olarak gök gürültülü sağanak yağış, Doğu Anadolu’nun doğu kesimleri ve yüksek bölgelerinde ise karla karışık olarak yağmur ve karın beklendiği ifade ediliyor.

Yağışların Hakkari ve Bitlis çevreleriyle, Van’ın güneyi, Muş, Şırnak, Siirt, Batman, Antalya’nın doğusu, Aydın ve Muğla’da yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu ve iç kesimlerde mevsim normallerinde olacak

Havanın doğu ve iç kesimlerde 2-4 derece arasında artış göstereceği, diğer bölgelerde ise mühim bir değişikliğin yaşanmayacağını, ülke genelinde havanın mevsim normalleri civarında seyredeceği ifade ediliyor.

Rüzgarın, Marmara ve Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, diğer yerlerde ise güneyden ara sıra ve hafif orta kuvvette eseceği düşünülüyor.

Yorumlar (0)