Meteoroloji’den uyarı: İstanbul’da kar mı yağacak?

Birkaç gündür meteorolojiden yapılan soğuk hava uyarısı, bu gece itibariyle etkisini yurt genelinse hissettirmeye başlayacak. Özellikle Marmara’nın batısı için kar yağışı uyarısı yapılırken, birkaç gün içinde yağışın yurdun büyük kesiminde olacağı söyleniyor.

YAŞAM 11.02.2021, 10:13 12.02.2021, 09:41
Meteoroloji’den uyarı: İstanbul’da kar mı yağacak?

2021 yılının ikinci kar yağışı için uyarılar yavaş yavaş belirginleşmeye başladı. Hatta Meteoroloji tarafından yağış için gün ve saat bile verildi. Yağış, özellikle Marmara bölgesinin batısında etkisini göstermeye başlayacak. Şimdi herkes, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük kentlerde yeniden kar yağışının ne zaman olabileceği konusundaki cevabı merak eder oldu.

Kağ yağışı konusundaki net bilgiler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı 11 Şubat hava durumu raporunda gözlemlendi. Bu akşam itibariyle yurt genelinde sıcaklığın düşeceği belirlenirken, özellikle yurdun batı kesimlerinde yağışlı hava dalgası etkisini gösterecek. Yurdun batı kesimlerinde ise, şiddetli rüzgar ve fırtına etkisinin görülmesi bekleniyor.

Sis ve yağışlı hava beklentisi var

Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirmede; yurdun iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava, etkisi gösterecek. Gece saatlerine doğru ise Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun Eskişehir çevresinde yağışlı bir hava beklentisi var. Sağanak yağışın beklendiği bölgelerde, Kıyı Ege ve Antalya çevresinde yer yer gök gürültülü sağanak beklentisi var.

Gece saatlerinde ise Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklentisi; Edremit Körfezi, Çanakkale, Muğla ve İzmir'in kuzey ilçelerinde de kuvvetli yağış beklentisi var.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi

Doğu bölgelerde ise pus ve sisin hakim olması beklenirken, buzlanma ve don konusunda da ciddi sıkıntılar yaşanabileceği gözlemleniyor. Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ tehlikesi konusunda da uyarıda bulunuldu.  Sıcaklıkların ise yurt genelinde, hissedilir bir derecede azalma göstermesi beklenirken, mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde olması bekleniyor.

Yorumlar (0)