Meteorolojiden uyarı geldi!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinden edinilen bilgilere göre, Marmara Bölgesi’nin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

YAŞAM 25.05.2019, 10:35 25.05.2019, 11:02
Meteorolojiden uyarı geldi!

Marmara Bölgesi’nin geneline parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olması beklenirken, yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenen bölgede rüzgârın güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında ise kuvvetli bir şekilde (20-40 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Ülkenin iç, doğu ve kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu; Karadeniz, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Yozgat, Kütahya, Bitlis ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerinin de parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı: İç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığını 2-4 derece azalması bekleniyor. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacak.

Rüzgâr: Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)