Meteorolojiden uyarı: Fotoğrafta durduğu gibi durmayabilir!

Meteoroloji tarafından İstanbul için yeni bir kar uyarısı daha paylaşıldı. Yapılan uyarıda karın İstanbul’da yarın başlaması ve cumartesi günüyse etkisini artıracağının tahmin edildiği kaydedilerek dikkatli olunması tavsiye edildi.

YAŞAM 17.03.2022, 13:25
Meteorolojiden uyarı: Fotoğrafta durduğu gibi durmayabilir!

MGM tarafından yapılmış olan son değerlendirmede ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Marmara, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu’nun batısıyla Osmaniye, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş çevrelerinin ise yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Yağışların genel olarak karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz, Marmara ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında sağanak ve yağmur şeklinde görülmesi, akşam saatlerinde ise Rize, Trabzon’un doğusu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli bir şekilde olmasının bekleniyor. Karadeniz’in yüksek ve iç kesimleriyle Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip olan eğimli bölgelerde çığ riski olmaktadır. İç, kuzey ve doğu kesimlerde don ve buzlanmayla yer yer sis ve pusu beklenmektedir.

Buzlanma ve don uyarısı

İç, kuzey ve doğu kesimlerden don ve buzlanma beklendiğinden dolayı yaşanabilecek olan olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir. Rüzgarın ise Marmara’nın kuzey ve kuzeybatı kısımlarından 40-60 km/sa kuvvetli esmesi bekleniyor.

İstanbul’da kar yağışı yarın başlayacak

Bununla beraber geçtiğimiz hafta kar yağışının etkisini gösterdiği İstanbul, bu hafta içinde de beyaza bürünecek. Beklenen kar yağışı İstanbul’da yarın başlayacak ve cumartesi gününde etkisini artıracak. Pazar günü de kar yağışı devam ettikten sonra havaların ısınmasıyla birlikte yağmura dönecek. MGM’nin tahminlerine göre İstanbul için en yoğun kar yağışı cumartesi gününde görülecek.

Yorumlar (0)