Meteoroloji’den su baskını, sel, dolu, fırtına ve yıldırım uyarısı…

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bazı bölgeler, su baskını, sel, dolu, yıldırım ve fırtınaya ilişkin uyarıldı. İşte yurtta hava durumu…

YAŞAM 17.10.2021, 10:53
Meteoroloji’den su baskını, sel, dolu, fırtına ve yıldırım uyarısı…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılmış olan son paylaşıma göre Kuzey Ege, Marmara, Adana, Karadeniz bölge geneli, Osmaniye, Eskişehir, Hatay, Ardahan, Çankırı ve Ankara çevreleriyle Antalya’nın doğu kesimlerinin gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışlı geçeceği ifade ediliyor.

Mevsimsel olumsuzluklar yaşanabilir

Yağışların; Orta ve Orta Karadeniz’in kıyı kesimlerinde ve Batı Karadeniz bölge genelinde yerel kuvvetli olmasının beklendiği ifade edildi. Ayrıca yağışların bu bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklendiğinden dolayı, su baskını, sel, dolu yağışı, yıldırım, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtınayla ulaşımda aksamalar gibi kimi olumsuzluklara karşı uyarılar yapıldı.

Genel olarak ülkede hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin beklenmediği kaydedildi. Genellikle mevsim normalleri civarında yağışın olduğu yerlerde ise mevsim normallerinin altında seyredeceğinin tahmin edildiği ifade ediliyor. Genellikle rüzgarın, güneybatı ve güney yönlerinden, kuzey kesimlerde ise kuzeyden hafif ara sıra orta kuvvette, yağışın olduğu yerlerde ise anında kuvvetli düzeyde esmesi bekleniyor.

İşte yurt genelinde 5 günlük hava durumu:

Yorumlar (0)