Meteorolojiden sıcak hava uyarısı: Dışarı çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın kalan günlerinde havanın nasıl olacağını duyurdu. Hava sıcaklığı, Karadeniz'in kıyı bölgeleri dışında mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Bazı bölgelerde ise sıcaklığın yanı sıra gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

YAŞAM 01.06.2022, 09:16 01.06.2022, 09:31 Hakan Öksüz
Meteorolojiden sıcak hava uyarısı: Dışarı çıkmayın!

Mayıs ayının ortasına kadar serin günler geçiren Türkiye, aniden ısınan havalarla birlikte yazı hissetti. Son günlerde yaşanan sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olduğunu bildiren Meteoroloji, bu hava koşullarının hafta boyunca devam edeceğini aktardı.

Ankara ve İzmir'de termometreler 34 dereceyi görecek

Meteorolojiden gelen açıklamaya göre, haftanın kalanında hava sıcaklıkları yüksek olacak. Hafta boyunca İstanbul'da sıcaklıklar, 28 ila 31 derece arasında değişecek. Ankara ile İzmir'de ise termometreler 34 dereceyi görecek.

Ülkenin kuzey bölgesinin kıyı kesimlerinde ise hava sıcaklığı, mevsim normallerinde seyredecek. Karadeniz genelinde hafta boyuca çok bulutlu hava hakim olacak. Orta ve Doğu Karadeniz'de sıcaklıklar 22-25 derece arasında değişiklik gösterecek.

Güney Doğu Anadolu ve Ege, kavrulacak!

Güney Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi'nde ise sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Bu bölgelerde hava, 40 dereceye kadar ısınacak. İç Anadolu ve Trakya'da da hafta boyunca sıcak günler yaşanacak.

Karadeniz'in güneyi ile doğu kıyıları, İç Anadolu ve Ege'de zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Saat 11.00-16.00 arasında sıcak çarpması riski var!

Hafta boyunca yüksek seyredecek sıcaklıklar nedeniyle vatandaşları uyaran Meteoroloji, sıcak çarpması tehlikesine karşı saat 11.00 ila 16.00 arasında zorunlu kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)