Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, İç Ege ve Doğu Anadolu Bölgesi sağanak yağışların etkisi altına girecek. Ege ve Akdeniz’de kuvvetli rüzgârın etkili olacağı tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

YAŞAM 22.05.2019, 08:47 22.05.2019, 09:13
Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen verilere göre: Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Kütahya, Sinop, Uşak, Afyonkarahisar, Aydın, Uşak, Isparta, İzmir’in güneyi, Sivas, Malatya, Van, Bitlis ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin de az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Rüzgârın; Akdeniz’in iç kesimleri, Güney Ege ve İç Anadolu’nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGÂRA KARŞI DİKKAT!

Tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Genellikle rüzgâr, güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, Güney Ege ve İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgârın yaratabileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksaklıklar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması için uyarı yapılıyor.

İstanbul 

17°C, 25°C

Parçalı bulutlu

Ankara

14°C, 28°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İzmir

20°C, 30°C

Güney çevreleri yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, zamanla parçalı ve az bulutlu

Adana

18°C, 32°C

Parçalı bulutlu

Antalya

20°C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

Bursa

15°C-28°C

Parçalı bulutlu

Zonguldak

18°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu

Trabzon

18°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Erzurum 

7°C, 20°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Gaziantep

18°C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

Yorumlar (0)