Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmelerde, İstanbul, Kocaeli ve Trakya çevrelerinde öğleden sonra yerel olmak üzere kuvvetli ve gök gürültülü sağanak​​​​​​​ beklendiği açıklandı.

YAŞAM 23.06.2021, 08:43
Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerinde, bugün yurduğun doğu kesimleri ve Kıyı Ege’de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyretmesi öngörülüyor.

İstanbul, Kocaeli ve Trakya çevresinde sağanak yağış

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenen havanın, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Marmara ile Akdeniz’in iç kesimleriyle Hatay çevreleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleriyle Artvin, Trabzon, Rize ve Çorum çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geçmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Öğleden sonra İstanbul, Kocaeli ve Trakya çevresinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yerelde kuvvetli olması bekleniyor.

Su baskını, ani sel, dolu yağışı ve yıldırım riski, yağış esnasında kuvvetli rüzgar ve hortum tehdidi ile birlikte ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı tedbirli ve dikkatli hareket edilmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)