Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı: 25 kenti etkileyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin verileri paylaşıldı. Buna göre, yurt genelinde gök gürültülü sağanak ve sağanak yağış görüleceği tahmin edilirken, 23 il adına sarı kodlu, 2 il adına ise turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı verildi.

YAŞAM 29.05.2023, 10:10
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı: 25 kenti etkileyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin verilerini yayımladı. Buna göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, (Rize, Niğde ve Kayseri haricinde kalan bölgelerin) aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz, İç Ege ile Bitlis, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bilecik ve Muş taraflarında yerel kuvvetli yağış görülmesi beklendiğinden dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, yıldırım, su baskını ve sel gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Hava sıcaklıklarının yurdun kuzeydoğusunda mevsim normallerinin 2-4 derece üstünde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Sarı ve turuncu kodlu uyarılar

Meteoroloji tarafından 2 kent adına turuncu, 23 kent adına ise sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı verildi.

Sarı kodlu uyarı: Karabük, Şırnak, Batman, Uşak, Siirt, Muş, Muğla, Mardin, Manisa, Kütahya, Kastamonu, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır, Denizli, Çankırı, Bolu, Bitlis, Bingöl, Aydın, Antalya, Ankara ve Afyonkarahisar.

Turuncu kodlu uyarı: Isparta ve Burdur.

Yorumlar (0)