Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Kasım 2022 Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, gün içinde sağanak yağış beklenen bölgeler ve iller de tek tek açıklandı. 

YAŞAM 26.11.2022, 09:10 27.11.2022, 17:15
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji’den alınan son verilere göre bugün Doğu Akdeniz, Marmara’nın doğu kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Ayrıca gün içerisinde Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz’in yüksek kesimleri ile İç Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğusunda yer alan dağlık bölgelerde karla karışık yağmur bekleniyor. Sağanak yağışların özellikle Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimleri, Muş, Ardahan, Van Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olacağı bildirildi. Rize, Artvin ve Giresun’da da sağanak yağışların hayatı olumsuz etkileyebileceği açıklandı.

Meteoroloji uyarı mesajı yayımladı

Sağanak yağışlar öncesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yayımlanan uyarı mesajında, “Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ve sağanak (40-60 kg/m2), Rize il geneli ile Giresun'un ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli yağmur ve sağanak (51-100 kg/m2), bölgenin yükseklerinde (1500-1750 metre ve üzeri rakımlı yerlerde) kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde ve Van'ın güneyinde beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların kuvvetli, Hakkari'nin yüksek kesimleri ile Van'ın güneyinin yükseklerindeki yağışların kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların sebep olacağı muhtemel sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi. 

Kuvvetli rüzgara dikkat

Ayrıca gün içinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Orta Karadeniz’de rüzgarın zaman zaman kuvvetini artırması bekleniyor. Bugün hava sıcaklarında ise önemli bir değişiklik olmayacak. Yurt genelindeki hava sıcaklıkları genellikle mevsim normallerinde seyredecek. 

Yorumlar (0)