Meteorolojiden sağanak uyarısı!

Meteorolojiden yine sağanak uyarısı geldi. Erzurum, Erzincan, Ardahan, Kars, Ağrı, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat illeri için sağanak uyarısında bulunuldu.

YAŞAM 17.06.2019, 12:11 17.06.2019, 12:24
Meteorolojiden sağanak uyarısı!

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Erzurum, Erzincan, Ardahan, Kars, Ağrı çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Bölgede sıcaklık, mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta 8, Ardahan'da 10, Erzincan'da 12, Erzurum ve Ağrı'da 13, Tunceli'de 15, Iğdır'da 19 derece olarak ölçüldü. 

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların da Tunceli'de 34, Iğdır'da 33, Erzincan'da 32, Ağrı'da 28, Erzurum ve Kars'ta 27, Ardahan'da 26 derece olacağı tahmin ediliyor. 

Yağışları hayatı olumsuz etkileyecek

Açıklamaya göre, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'ta genellikle öğleden sonraları görülecek yağışların yer yer kuvvetli ve şiddetli olması, hayatı olumsuz etkileyeceği öngörülüyor. 

Yağışlar sonucu meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli davranması gerekiyor. 

Hava sıcaklıklarının da hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)