Meteoroloji’den Marmara ve Ege için kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 8 Ekim’de gerçekleşecek hava durumu tahminlerini açıkladı. Buna göre Kuzey Ege ve Marmara’da gök gürültülü sağanak yağışa kuvvetli poyraz da eşlik edecek. Yağışların gece geç saatlerde iç kesimlere ilerlemesi tahmin edilirken, diğer bölgelerde kayda değer bir yağışın düşmesi beklenmiyor.

YAŞAM 08.10.2021, 10:28 09.10.2021, 11:26
Meteoroloji’den Marmara ve Ege için kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için yaptığı son değerlendirmede; ülkemizin batı ile kuzey kesimlerinin parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Marmara bölgesinin tamamı ile İzmir ve Manisa taraflarında yerel şekilde sağanakların görülebileceği, diğer yerlerin ise açık veya az bulutlu olacağı öngörülüyor.

Kuvvetli rüzgara dikkat

 Hava sıcaklıklarının ülkemizin iç taraflarında 2 ile 4 arasında bir artış gösterebileceği, diğer yerlerde ise belirgin bir artışın olmayacağı düşünülüyor. Rüzgarın genel olarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden zaman zaman hafif zaman zaman da orta kuvvette, Marmara’nın batı bölgelerinde ise (40-60 km/saat) şiddetinde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bu nedenle meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı vatandaşların gerekli tedbirleri alması isteniyor.

İLLERE GÖRE HAVA TAHMİNİ

İSTANBUL 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ANKARA 25°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 29°C
Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR 28°C
Az bulutlu ve açık

TRABZON 20°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

ERZURUM 16°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA 29°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK 21°C
Parçalı bulutlu

Yorumlar (0)