Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre bugün hava durumu nasıl olacak? Ayrıntılar haberimizde...

YAŞAM 08.05.2020, 09:05 08.05.2020, 09:10
Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava durumu tahminlerine göre; Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adıyaman, Denizli, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Konya çevreleri ile Antalya'nın kuzeydoğu, Isparta ve Burdur'un doğu ilçelerinde, öğle saatlerinde Giresun, Sivas, Gümüşhane ve Trabzon çevreleri ile Kayseri'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı ve Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgâr

Rüzgârın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış için uyarı!

Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın kuzeydoğu, Isparta ve Burdur'un doğu ilçelerinde, öğle saatlerinde Giresun, Sivas, Gümüşhane ve Trabzon çevreleri ile Kayseri'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Yorumlar (0)