Meteorolojiden kar ve don uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İç Anadolu’nun güneydoğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yarından itibaren kuvvetli kar yağışı ve bazı bölgelerde zirai don olacak. 

YAŞAM 15.03.2020, 13:01
Meteorolojiden kar ve don uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yazılı açıklama yaparak kuvvetli kar yağışı ve zirai don uyarısında bulundu.

Uyarıya göre, bu akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışlar yarından itibaren Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışına dönüşecek.

Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney doğusunda salı ve çarşamba günleri de aralıklarla kar yağışları devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu bölgelerde ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını öneriyor.

Türkiye'yi etkilemesi beklenen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte pazartesi gününden itibaren, Trakya, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’da zirai don bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai faaliyetlerle uğraşanların daha dikkatli olmaları gerektiğini ve tedbir almalarının zarardan döndüreceğini belirtiyor.

Yorumlar (0)