Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ çevrelerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak olacak. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

YAŞAM 14.06.2020, 12:25
Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği konusunda uyarıyor.


 
İstanbul'da bu hafta havalar nasıl olacak?

Meteoroloji’den yapılan açıklamada İstanbul’da tahmin edilen hava sıcaklıkları şöyle sıralandı:

14 Haziran: Gök gürültülü sağanak yağışlı. Sıcaklık en düşük 20, en yüksek 26 °C.

15 Haziran: Gök gürültülü sağanak yağışlı. Sıcaklık en düşük 20, en yüksek 27 °C.

16 Haziran: Parçalı bulutlu. Sıcaklık en düşük 20, en yüksek 29 °C.

17 Haziran: Parçalı bulutlu. Sıcaklık en düşük 20, en yüksek 28 °C.

18 Haziran: Gök gürültülü sağanak yağışlı. Sıcaklık en düşük 20, en yüksek 28 °C."

Doğu'da 4 ilimize sağanak uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 ilimize de gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü uzmanlarının değerlendirmelerine göre Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava, parçalı ve çok bulutlu olacak. Erzincan, Erzurum, Ardahan ve Kars çevrelerinde sağanak yağış ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağış olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi genelinde sıcaklıklar, mevsim normallerinin 2 ila 3 derece altında seyredecek. Doğu Anadolu Bölgesi’nde, rüzgârın güneyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor. Erzurum ve Erzincan çevrelerinde ise rüzgâr zamanla kuvvetli esebilir.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan ve Ağrı'da 7 °C, Kars'ta 9 °C, Erzurum'da 10 °C, Erzincan'da 11 °C, Iğdır'da 18 °C ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklık 32 °C ile Iğdır'da, 27 °C ile Erzincan'da, 26 °C ile Kars'ta, 25 °C ile Ağrı ve Ardahan'da, 21 °C ile Erzurum'da olması bekleniyor.

Yorumlar (0)