Meteoroloji’den flaş uyarı: Çarşamba ve perşembe günü 12 kente kar yağacak 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba ve perşembe günleri ülkenin doğu kısımlarında kar yağışının gerçekleşeceğini ifade etti. 

YAŞAM 08.11.2021, 16:10
Meteoroloji’den flaş uyarı: Çarşamba ve perşembe günü 12 kente kar yağacak 

Meteoroloji, bu sabah yayınladığı hava tahmin raporunda çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların düşeceğini belirtmişti. Daha sonra yayınladığı güncel raporda ise çarşamba ve perşembe günlerinde 12 ile kar yağacağını aktardı. 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4-8 derece kadar üzerinde seyredeceği pazartesi ve salı günlerinin ardından çarşamba gününden itibaren bölgenin pek çok şehrinde kar yağışının gerçekleşeceği bildirildi. 



12 şehir için kar yağışı uyarısı 

Çarşamba günü Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane ve Sivas’ta; perşembe günü ise Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Ağrı, Artvin, Kars, Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane’de kar bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, bu haftanın ortasından itibaren hissedilir derecede düşecek. Mevsim normallerine dönecek olan sıcaklık, kar yağışı öncesinde yoğun pus ve sis meydana getirecek. Özellikle sürücülerin yoğun sis konusunda dikkatli olmasında fayda var. 

Yorumlar (0)