Meteoroloji’den Doğu Karadeniz için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'le ilgili önemli bir uyarı yaptı. Bölgeye bu akşam saatlerinden itibaren yoğun sağanak bekleniyor

YAŞAM 29.09.2021, 17:12 30.09.2021, 18:02
Meteoroloji’den Doğu Karadeniz için sağanak uyarısı

Uzmanların uyarılarının bulunduğu açıklamada, yapılan son incelemeler ışığında Doğu Karadeniz’de aralıklı olarak süren sağanak yağışlarının bugün akşam saatlerinden itibaren çok daha yoğun bir şekilde Cuma sabah saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli gerçekleşmesi beklendiğinden su baskını, sel, ve heyelan gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak için tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarılar yapıldı.

Yağışların Artvin ve Rize’nin sahil kesimleri ile Trabzon’un doğu bölgelerinde çok kuvvetli olabileceği de özellikle belirtildi.  Yağışların bu gece 22.00’den itibaren etkili olmasının beklendiği ve sabah 06.00’ya kadar tehlike yaratabileceği vurgulandı.  


Bir uyarı da Batı Karadeniz için

Uyarı sadece Doğu Karadeniz için değil, Karadeniz’in diğer yakası için de geçerli. Batı Karadeniz’in bazı bölümlerinde de yarın sabah saatlerinden başlayacak şekilde Samsun’un batı kesimindeki ilçelerle Sinop ve Kastamonu’nun sahil kesimlerinde kuvvetli olması ihtimal dahilinde bulunduğundan her türlü ani gelişebilecek olaylara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olması istendi.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kendi sitesinde ayrıca, 30 Eylül-6 Ekim haftasında gerçekleşecek hava sıcaklıklarının hem kuzey hem de iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece altında olacağı, yurdun kalan diğer yerlerinde de mevsim normallerinde olacağının tahmin edildiği açıklandı.

Yorumlar (0)