Meteoroloji’den deprem bölgesindeki 8 kente kuvvetli yağış uyarısı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin etkilediği kentlerde bugün kuvvetli yağışın etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, dolu yağışı, yıldırım, su baskını, ani sel, yağış sırasında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara yönelik vatandaşlara uyarıda bulundu.

YAŞAM 24.03.2023, 09:01
Meteoroloji’den deprem bölgesindeki 8 kente kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Akdeniz'in doğu ve iç tarafları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Orta Karadeniz ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun yağışlı şekilde seyretmesi bekleniyor. Yağışların, akşam vakitlerinden sonra etkisini çoğaltarak Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş tarafları ile Malatya'nın güney bölgelerinde kuvvetli şekilde görülmesi bekleniyor.

Kuvvetli ve sağanak yağış etkili olacak

Çoğunlukla sağanak ve yağmurun, Doğu Karadeniz'in iç tarafları, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun yüksek bölgelerinde yer yer kar ve karla karışık yağmur biçiminde görüleceği tahmin edilirken, öğle vakitlerinde Diyarbakır, akşam ve gece vakitlerinde ise Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Adıyaman taraflarında yerel şekilde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç tarafları ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli bölgelerinde çığ tehlikesi riski görülmektedir.

Hava sıcaklıklarının yurdun iç ve kuzey taraflarında mevsim normallerinde, diğer bölgelerde ise normallerinin 2-4 derece üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise batı bölgelerde kuzeyli, doğusunda ise güneyli taraflardan hafif, yer yer orta şiddette esmesi bekleniyor.

Sel olayın karşı vatandaşlara uyarı

Gerçekleştirilen son incelemelere göre, bugün depremin etkilediği kentlerde tahmin edilen gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışların, akşam vakitlerinin ardından etkisini çoğaltarak Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Elazığ tarafları ile Malatya'nın güney bölgelerinde şiddetli görüleceği tahmin ediliyor.

Yarın gece vakitlerine kadar süreceği tahmin edilen kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yıldırım, su baskını, ani sel, yağış sırasında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Yorumlar (0)