Meteorolojiden deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin etkilediği kentlerde yarın kuvvetli yağış görüleceği tahmin ediliyor.

YAŞAM 23.03.2023, 16:45 24.03.2023, 09:45
Meteorolojiden deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem bölgelerine yağış uyarısında bulundu. Gerçekleştirilen açıklamaya göre, yarın deprem kentlerinde gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Yağışların Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş bölgeleri ile Malatya'nın güney taraflarında etkisini hissettireceği ifade edildi.

7 kente yağış uyarısı verildi

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman ve Şanlıurfa’da sağanak yağışlar etkili olmuştu. Selin etkilediği kentlerde arama kurtarma çalışmaları sağlanmıştı. Yağışların akşam vakitlerinin ardından etkisini hissettiren Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş bölgeleri ile Malatya'nın güney taraflarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların ve sağanağın cumartesi gece vakitlerine kadar süreceği bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, söz konusu kentlere sağanak yağış ve yağmura karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)