Meteoroloji’den bu illere uyarı: Sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, Trakya, Çanakkale, İstanbul, Orta ve Batı Karadeniz, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç tarafları, İç Anadolu orta kesimleri, Doğu Akdeniz gök gürültülü sağanak yağışlı, Ege'nin doğusu ile Akdeniz'in iç kesimleri yağmurlu olacak.

YAŞAM 09.05.2023, 08:23
Meteoroloji’den bu illere uyarı: Sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Akdeniz' in iç kesimleri, İç Ege, Marmara (Balıkesir hariç) ile Siirt, Batman, Diyarbakır ve Hatay taraflarının bölgesel şekilde gök gürültülü ve sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Rüzgar ve hava sıcaklıkları

Hava sıcaklığının doğu ve iç ve doğu taraflarda 2 ila 5 derece yükselişe geçeceği, Marmara' da 2 ila 4 derece düşeceği, diğer bölgelerde büyük bir değişiklik görülmeyeceği, çoğunlukla mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın çoğunlukla kuzeyli, Akdeniz ile güneydoğu bölgelerinde güneyli taraflardan ara sıra orta, hafif şiddette eseceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)