Meteorolojiden birçok bölge için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmelerde, Karadeniz, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ile kuzey Ege’nin sağanak yağışlı geçmesi beklendiği açıklanırken, yağışların Batı Karadeniz ile orta Karadeniz'in iç bölgelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

YAŞAM 04.07.2021, 10:16
Meteorolojiden birçok bölge için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelerde ülkenin önemli bir bölümünün sağanak yağışlı geçmesi beklendiği açıklandı.

Hava sıcaklıkları doğu bölgelerinde 4-10 derece arası azalıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerinde; Yurdun kuzey ve iç kesimleri ile birlikte Doğu Akdeniz’in parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu ve kuzeyi, Doğu Anadolu’nun batısı ile Tekirdağ, Kırklareli, Kütahya ile Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Orta Karadeniz, Sinop hariç Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile birlikte Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise doğu kesimlerinde 4 -10 derece azalacağı belirtilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik yaşanması beklenmiyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde ise güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Orta Karadeniz, Sinop hariç Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden su baskını, ani sel, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış esnasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarılar yapıldı.

İllere göre hava durumu

İSTANBUL °C, 28°C

Çok bulutlu ve parçalı, akşam saatlerine kadar yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

ANKARA °C, 26°C

Çok bulutlu ve parçalı, akşam saatlerine kadar yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 39°C

Az bulutlu

ERZURUM °C, 31°C

Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 27°C

Çok bulutlu ve parçalı, yerel ve aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların zaman zaman  kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 36°C

Az bulutlu ve açık

Yorumlar (0)