Meteoroloji’den 4 il için "Kuvvetli geliyor" uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Artvin, Rize, Giresun ve Trabzon'un kıyı kesimleri için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. 

YAŞAM 20.10.2020, 10:11 20.10.2020, 17:09
Meteoroloji’den 4 il için "Kuvvetli geliyor" uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre; Türkiye'de bugün genel anlamda parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. İşte uyarıda bulunulan yerler:

İç Anadolu Bölgesi'nin batısı ve güneyi,

Marmara Bölgesi'nin doğusu,

Orta ve Doğu Karadeniz,

Çanakkale, 

Kütahya,

Yozgat,

Erzincan,

Kars,

Tekirdağ,

Balıkesir,

Afyonkarahisar,

Sivas,

Erzurum,

Ardahan.

Kuvvetli sağanak uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre; Artvin, Rize, Giresun ve Trabzon’un kıyı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşların, su baskını, yıldırım, şiddetli rüzgâr, sel, dolu ve heyelan gibi riskli durumlara karşı önlem almaları gerekiyor. 

Hava sıcaklığı

Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi'nin doğusunda hava sıcaklığının 2-5 derece azalacağı öngörülüyor. Türkiye'nin diğer kesimlerinde hava sıcaklığında ciddi bir değişiklik yaşanmayacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının Türkiye genelinde mevsim normallerinde olması bekleniyor.

Rüzgâr

Tahminlere göre, rüzgârın genel anlamda kuzeyli yönlerden, Türkiye'nin güneydoğu kesimleri ile Akdeniz kıyılarında güneybatı yönlerden hafif ve bazen orta şiddette eseceği öngörülüyor. 

Marmara Bölgesi, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında rüzgârın kuzey ve kuzeydoğudan şiddetli bir şekilde eseceği tahmin ediliyor. 

Yorumlar (0)