Meteorolojiden 33 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı (3 Şubat hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 şehir için sarı ve 5 şehir için turuncu kodlu uyarıda bulundu.

YAŞAM 03.02.2022, 09:23 03.02.2022, 12:08
Meteorolojiden 33 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı (3 Şubat hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son değerlendirmelerde, ülke genelinin çok bulutlu, parçalı ve yağışlı geçeceği belirtiliyor.

28 ile sarı, 5 ile turuncu kodlu uyarı

MGM'den 28 il için sarı kodlu, 5 il için turuncu kodlu uyarı geldi. 

Öte yandan Balıkesir'in batısı, kuzeyi ve yüksekleri ile Çanakkale'nin doğusu, Tekirdağ çevrelerinde yoğun kar yağışının beklendiği kaydedildi. Sabahın ilk saatlerin başlamak üzere Balıkesir'in Kaz Dağları ve Çanakkale'nin doğusu, batı ve kuzey ilçelerinin yükseklerinde yoğun kar yağışı ihtimali olduğu için ulaşımda aksamalar, don ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması yönünde uyarılara yer verildi. 

Güneydoğu’da toz aşınımı

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Cuma günü sabah saatlerinde etkisini yitirmesi beklenen toz taşınımı ile beraber hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, çamur biçiminde yağış gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği aktarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen açıklamada, akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan gelen fırtınanın, yarın gece saatleri civarında etkisini yitirmesi bekleniyor.

Ege Denizi'nde ise güneyli yönlerden süren fırtınaya ilave olarak Kuzey Ege'de rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğudan 6-8 kuvvetinde fırtına, açıklarında ise kuvvetli fırtına olarak 9 kuvvetinde eseceği belirtiliyor.

Kuzey Ege'de fırtınanın, cuma günü sabah saatlerinde etkisini yitireceği öngörülüyor.

Rüzgarın Güney Ege'de yarın akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 6-8 kuvvetinde fırtına, batısında ise 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına olarak esmesi, cuma günü akşam saatlerinde fırtınanın etkisini yitirmesi bekleniyor.

İllere göre günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

EDİRNE 6°C

BURSA  11°C

İSTANBUL 6°C

DENİZLİ 13°C

KOCAELİ 10°C

İZMİR 12°C

ADANA 15°C

MUĞLA 8°C

ANTALYA 14°C

ANKARA 7°C

HATAY 14°C

KONYA 6°C

ESKİŞEHİR 4°C

ARTVİN 13°C

TRABZON 20°C

SAMSUN 18°C

DİYARBAKIR 13°C

ERZURUM 5°C

Yorumlar (0)