Meteoroloji'den 3 ile sarı uyarı!

Meteoroloji tarafından aktarılan hava durumu tahminlerine göre bazı bölgelerde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Yurdun büyük bölümünde ise havanın az bulutlu ve açık olacağı kaydedildi. İşte 23 Haziran 2022 Perşembe hava durumu tahminleri...

YAŞAM 23.06.2022, 09:14 23.06.2022, 14:43 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 3 ile sarı uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Haziran 2022 Perşembe gününe dair hava durumu tahminlerini paylaştı. Bazı bölgelerde yerel kuvvetli yağışların etkili olacağını bildiren Meteoroloji, yurdun büyük bölümünde havanın az bulutlu ve açık geçeceğini duyurdu.

Hangi bölgelerde yağış var?

Sabah saatlerinde Bartın, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van'da etkili olacak sağanak yağışların şiddeti, öğle saatlerinden itibaren artacak. Yağışların Doğu Anadolu'nun orta ve doğu kesimleri ve Doğu Karadeniz'deki etkisini artıracağı kaydedildi. 

Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Tekirdağ ve Çanakkale'de de öğle saatlerinden sonra yerel olarak sağanak yağışların görüleceği belirtildi.

Erzurum, Kars ve Ardahan'a sarı uyarı verildi

Meteorolojinin tahminlerine göre öğle saatlerinden sonra Ardahan'ın güney bölgeleri, Kars ve Erzurum'un doğusunda kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışlar nedeniyle su baskını ve sel riskinin bulunduğu belirtilerek vatandaşlara uyarı yapıldı.

Sıcaklıklar o bölgede 3-5 derece düşecek!

Bugün hava sıcaklığı Trakya'da 3 ila 5 derece düşecek. Yurdun diğer bölgelerinde ise hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle sabah ve öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'de etkili olacağı tahmin ediliyor. Toroslardan esecek kuzeyli rüzgârların, yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olması bekleniyor.

Yorumlar (0)