Meteoroloji’den 17 il için ‘sarı kodlu’ uyarı mesajı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Kasım 2022 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, sağanak yağış beklenen 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. 

YAŞAM 21.11.2022, 09:19 21.11.2022, 15:29
Meteoroloji’den 17 il için ‘sarı kodlu’ uyarı mesajı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında İstanbul’un da bulunduğu toplam 17 ili sağanak yağışlar konusunda uyardı. Paylaşılan son verilere göre bugün Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimleri, Karaman, Aksaray, Kırşehir ve Konya çevrelerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Yurdun diğer bölgelerinde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. 



Ege’de sağanak yağışlar etkili olacak

Gün içinde beklenen sağanak yağışların özellikle Kırklareli, Edirne, Kıyı Ege ve İstanbul’un kuzey kesimlerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Balıkesir’in batı kesimlerinde de dönem dönem sağanak yağışlar kuvvetini artıracak. Sağanak yağışlar öncesi toplam 17 il için sarı kodlu uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Ege’nin kuzey kıyılarında başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla Kıyı Ege’nin tamamında etkili olarak İzmir ve Muğla çevreleri ile Aydın’ın batısında kuvvetli (25-55 kg/m²), Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51- 85 kg/ m²) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Fırtına uyarısı

Öte yandan Meteoroloji’den paylaşılan bir başka uyarı mesajında da, “Son değerlendirmelere göre, batı bölgelerde etkili olmaya devam eden kuvvetli lodosun, bu gece saatlerinden itibaren yine Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli fırtına (55-85 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” bilgisi paylaşıldı. 

Yorumlar (0)