Meteoroloji uzmanı açıkladı: Yağışların ne zaman biteceği belli oldu

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik yaptığı açıklamada yurt genelinde devam eden yağışların ne zaman azalacağını belirtti. Buna göre, yağışlar pazartesiden itibaren kısmi olarak azalacak.

YAŞAM 31.05.2023, 17:54 Şeyda Gül
Meteoroloji uzmanı açıkladı: Yağışların ne zaman biteceği belli oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Çelik, ülke genelinde devam eden yağışlar ve sıcaklık durumuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yağışların pazar gününe kadar yurdun büyük bölümünde devam etmesini beklediklerini söyleyen Çelik, Marmara Bölgesi'nin kıyı bölgelerinde ve kıyı sahil şeridinde yağışların daha az görüleceğini belirtti. Genellikle havanın parçalı çok bulutlu olacağını vurgulayan Çelik, "Ancak iç bölgelerde özellikle öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak beklentimiz önümüzdeki 4 gün boyunca devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yağış anında kuvvetli rüzgar ve yıldırım görülebilir

Yağışların güçlü ve kuvvetli olmasının beklendiği yerlerin de olduğunun altını çizen Çelik, özellikle İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvveti şeklinde yağışlar görüleceğini belirtti. "Bu gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte yerel doğu yağışı görebiliriz" ifadelerini kullanan Çelik, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yıldırım hadisesinin de görülebileceğini kaydetti. Çelik açıklamasında "Bunlara karşı tedbirli ve dikkatli olmakta fayda var" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde hava nasıl olacak?

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgelerdeki hava durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çelik, özellikle Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görüleceğini belirtti. Çelik, "Onun dışında önümüzdeki 3 gün boyunca deprem bölgesi için hava ekseriyetle parçalı çok bulutlu geçecek diyebiliriz" şeklinde konuştu. 

Yağışlar gelecek hafta daha az olacak

Yurt genelinde devam edecek yağışlı havanın gelecek haftayla birlikte daha da azalacağını aktaran Çelik, Pazar gününe kadar yurdun büyük bölümünde görünecek yağışlar önümüzdeki hafta başından itibaren alansal olarak azalacağını vurguladı. "Bir süre daha önümüzdeki hafta boyunca aralıklarla yağış görebiliriz" diyen Çelik, ancak bu kadar geniş alanlarda görülmeyeceğini söyledi. Alansal olarak biraz daha küçük bölgelerde yağışlar görüleceğinin altını çizen Çelik, "Yurt geneli için pazartesiden itibaren güneşi biraz daha fazla göreceğiz" dedi.

Yorumlar (0)