Meteoroloji uyarmıştı... Kara teslim oldu!

İstanbul'un yüksek kesimlerinde öğleden sonra başlayan karla karışık yağmur, akşam saatleriyle birlikte kar yağışına dönüştü. Meteoroloji'nin uyarısının ardından kar yağışının etkili olmaya başladığı Silivri ve Çatalca'da kar küreme araçları ile tuzlama kamyonları hazır tutuluyor.

YAŞAM 28.12.2019, 19:41
Meteoroloji uyarmıştı... Kara teslim oldu!

İstanbul'un Çatalca ilçesinde akşam saatleriyle birlikte kar yağışı etkili oluyor. Binkılıç Mahallesi beyaza büründü.

Silivri ilçesinde de kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı, Kadıköy Mahallesindeki vatandaşları memnun etti.

Kadıköy Mahalle Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik, "Bugün Kadıköy Mahallesi'nde karla buluştuk, geçen sene hiç kar yağmadı, bu sene karla buluştuk, mikroplar ölür. Bu karın gelmesi çiftçilerimize de iyi olur." dedi. 

Kırklareli de beyaza büründü

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde de kar yağışı başladı. 

Demirköy ilçesi, Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisine girdi.

Kar yağışı ile beyaza bürünen kentte hava sıcaklığı 1 derece olarak ölçüldü. Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri, trafikte sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarına devam ediyor. 

Bazı vatandaşlar kartopu oynarken, bazıları da bol bol fotoğraf çektirdi. 

Önlemler üst seviyede!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı uyarısının ardından İstanbul'da çalışmalar başladı. Kar küreme araçları herhangi bir müdahale için hazırda tutuluyor. Tuz depolarında da çalışmalar başladı. 

Sultangazi ilçesinde bulunan tuz deposundaki kar küreme araçları ile tuzlama kamyonları havadan görüntülendi. Kar küreme araçlarının sürücüleri kontrollerini yaparak tedbirlerini aldı.

Tuzlama kamyonlarına da tuz yerleştirildi.


 

Yorumlar (0)