Meteoroloji uyardı: Yağmur ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son uyarılara göre bugün hava durumu nasıl olacak? Ayrıntılar haberimizde...

YAŞAM 29.05.2020, 09:09
Meteoroloji uyardı: Yağmur ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava durumu tahminlerine göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği öngörülüyor. Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi ile Ardahan, Erzincan, Iğdır ve Kars çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Sabah saatlerinde yağışların, Karabük,  Çankırı, Bartın, Kastamonu ve Ankara şehir merkezi ve kuzey ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. 

Kuvvetli yağış için uyarı!

Sabah saatlerinde yağışların, Karabük,  Çankırı, Bartın, Kastamonu ve Ankara şehir merkezi ve kuzey ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kuvvetli rüzgâr için uyarı!

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli (50-80 km/sa.) olarak eseceği öngörüldüğünden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

İstanbul'da hava nasıl olacak?

İstanbul, 19°C

İstanbul'da havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

İzmir'de hava nasıl olacak?

İzmir, 21°C

İzmir'de havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Ankara'da hava nasıl olacak?

Ankara, 16°C

Ankara'da havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)