Meteoroloji uyardı! Tüm ülkeyi vuracak...

Yurdun büyük kesimi kuvvetli sağanak yağmurun etkisi altına girecek. Marmara, İç Ege, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve batı Akdeniz kuvvetli sağanak yağış görecek.

YAŞAM 19.10.2020, 10:48 19.10.2020, 17:25
Meteoroloji uyardı! Tüm ülkeyi vuracak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının teknik veriler ışığında yaptığı tahminlere göre Türkiye'nin batı, iç ve kuzey bölümleri parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. İç Ege, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Batı Akdeniz, Doğu Toroslar mevkii, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Hatay'ın İskenderun ilçesi, Ardahan çevreleri ve Osmaniye (yerel olmak kaydıyla) aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Diğer yerler az bulutlu olacak.

Öğle sonrası için uyarı yapılan bölgeler şöyle:

Kuvvetli yağış görecek il ve bölgeler: Göller Yöresi, Antalya, Denizli, Afyonkarahisar, İç Anadolu'nun batısı, Uşak, Kütahya, Trabzon ve Giresun'un doğusu.

Çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacak iller: Artvin ve Rize çevreleri.

Sıcaklıklar azalmaya devam ediyor

Hava sıcaklığı ise batı, iç ve kuzey kesimlerde azalmayı sürdürecek. Diğer yerlerde ciddi değişiklik yok.

Rüzgâr genellikle güneyli yönlerden, Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege ile zamanla Doğu ve Orta Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Yağış gören yerler ile Kuzey Ege, Marmara'nın güneybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Samsun ve Sinop çevrelerinde yer yer 30-50 km/sa hızla kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli yağışa dikkat!

Yağışların öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi, Antalya, Uşak, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar ve İç Anadolu'nun batısı, Trabzon ve Giresun'un doğusunda kuvvetli yağacak ve metrekareye 21 ila 50 kilogram yağış düşecek.

Artvin ve Rize çevrelerinde ise yağışların çok kuvvetli, hatta yer yer şiddetli olması ve metrekareye 51-100 kilogram yağış düşmesi öngörülüyor.

Meteoroloji uzmanları ani sel ve su baskını ile yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında şiddetli rüzgâr oluşabileceği, bu gibi olumsuzluklara karşı yerel yetkililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmasının yararlı olacağı uyarısında bulunuyor.

İllerde hava

İSTANBUL: 19°C. Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı.

ANKARA: 19°C. Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar gece saatlerinden sonra kuvvetli.

İZMİR: 24°C. Parçalı bulutlu.

ANTALYA: 26°C. Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar öğleden sonra yerel olarak kuvvetli.

ZONGULDAK: 18°C. Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

TRABZON: 23°C. Parçalı bulutlu ve zamanla çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar kuvvetli.

ERZURUM: 20°C. Parçalı bulutlu.

DİYARBAKIR: 29°C. Az bulutlu ve açık.

Yorumlar (0)