Meteoroloji uyardı! Serin ve yağışlı havalar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerinde, perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği, iç ve kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yaşanabileceği açıklandı. Ankara ve İstanbul’da Perşembe günü yağış beklenirken Rize ve Artvin'in kuzey kesimlerindeki yağışların zaman zaman şiddetli ve aşırı olması bekleniyor.

YAŞAM 31.08.2021, 17:36 01.09.2021, 09:13
Meteoroloji uyardı! Serin ve yağışlı havalar geliyor

Son günlerde Türkiye'de etkisini hissettiren sıcak havanın perşembe gününden itibaren azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi, iç ve kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yaşanacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında düşüş var

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son değerlendirmelerde, hava sıcaklıklarında yarından itibaren düşüş öngörülüyor.

Perşembe günü mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilen sıcaklıklardaki düşüş ve serin havayla beraber, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Ankara'nın kuzeyi, Çorum, Kastamonu, Karabük ve Çankırı çevrelerinde yarın kuvvetli yağış öngörülüyor. Bu yağışların perşembe günü de Karadeniz kıyılarında kuvvetli bir şekilde, Rize ve Artvin'in kuzey kesimlerinde ise yer yer aşırı ve şiddetli, cuma günü ise Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul’da sağanak

Yarın İstanbul'da havanın parçalı bulutlu olması beklenirken, perşembe ve cuma günleri ise yerel ve kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

3 gün boyunca İzmir'de yağış beklenmezken havanın açık ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Ankara'da yarın öğle saatlerinin ardından yerel ve kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların, Ankara’nın kuzey kesimlerindeki ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin edilirken, perşembe ve cuma günü ise havanın parçalı bulutlu olacağı belirtiliyor.

Yorumlar (0)