Meteoroloji uyardı! Sağanak yağışlar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Eylül 2022 Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, gün içinde sağanak yağış beklenen iller de tek tek açıklandı. 

YAŞAM 21.09.2022, 09:19
Meteoroloji uyardı! Sağanak yağışlar etkili olacak

Meteoroloji’den alınan son verilere göre bugün; Marmara’nın batısı ve kuzeyi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi’nin doğusu ve güneyi, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Çankırı, Bursa, Gaziantep, Kırıkkale, Kilis, Siirt, Adıyaman, Ankara’nın doğusu ve kuzeyi ile Antalya’nın doğusunda yerel sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışların özellikle Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Tunceli, Erzincan ve Doğu Karadeniz’de kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklıkları düşüyor

Öte yandan bugün yurdun kuzey ve iç kesimlerindeki hava sıcaklıkları 2 ile 8 derece azalacak. Diğer bölgelerdeki hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Gün içinde rüzgârın Van, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Muş, Erzurum ve Siirt çevrelerinde güney yönünden kuvvetli etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bu kentler için fırtına uyarısı yaparak, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. 







Yorumlar (0)