Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre bugün hava durumu nasıl olacak? Ayrıntılar haberimizde...

YAŞAM 02.05.2020, 08:25
Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava durumu tahminlerine göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, Marmara, Doğu Karadeniz, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların; öğleden sonra Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarında kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik yaşanmayacağı, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. 

Rüzgâr

Rüzgârın genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış için uyarı!

Yağışların; öğleden sonra Hatay kıyıları ile Osmaniye çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Diğer yandan, İstanbul ve çevresinde ise öğleden sonra etkili olmaya başlayan sağanak yağışlı havanın akşam saatleriyle beraber etkisini artıracağı öngörülüyor. 

İSTANBUL, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası, akşam saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR, 26°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

ANKARA, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Yorumlar (0)