Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Ekim 2022 Cuma gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, bugün sağanak yağış beklenen bölgeler ve iller de tek tek açıklandı. 

YAŞAM 21.10.2022, 09:11 21.10.2022, 17:44
Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji’den alınan son verilere göre bugün Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin doğu kesimleri, Hatay, Mersin, Bartın, Sinop, Şanlıurfa, Kayseri, Adana ve Kastamonu’da sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde yağışların karla karışık olması bekleniyor. Öte yandan yurdun iç kesimleri ile Marmara’da sabah ve gece saatlerinde sis etkili olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, uyarı mesajı yayımladı

Yağışlar öncesi bir uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Yağışların özellikle Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Ağrı, Muş, Batman, Iğdır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinde kuvveti olması beklenmektedir. Bu kentlerimizde yaşanması muhtemel su baskını, sel ve ulaşımda aksamalar gibi çeşitli olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. Öte yandan bugün Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneydoğu kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)