Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Kasım 2022 Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, gün içinde sağanak yağış beklenen bölgeler ve iller de tek tek açıklandı. 

YAŞAM 19.11.2022, 09:14 19.11.2022, 09:17
Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji’den alınan son verilere göre bugün Kıyı Ege, Marmara’nın batı kesimleri, Akdeniz Bölgesi, Adıyaman, Gaziantep, Elazığ, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Akdeniz Bölgesi’ndeki yağışların özellikle Antalya’nın doğusunda kuvvetli olacağı bildirildi. 

Antalya’ya uyarı mesajı

Sağanak yağışlar öncesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bir uyarı mesajı yayımlayarak, “Bugün Antalya’nın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden yıldırım, ani sel, hortum, kuvvetli rüzgâr ve su baskını gibi risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Kuvvetli rüzgâra dikkat

Öte yandan bugün için bir de kuvvetli rüzgâr uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu bölgesinde bugün kısa süreli fırtınalar görülebileceğini duyurdu. Fırtınaların özellikle Bursa başta olmak üzere Güney Marmara’da etkisini göstermesi bekleniyor.  

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik yok

Bugün hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Kuzey, batı ve iç kesimlerdeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin biraz üzerinde olması bekleniyor. Diğer yerlerdeki hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde hissedilecek. 

Yorumlar (0)